A VIII. osztályosok búcsúja az iskolától


“…mutasd, mutasd meg, hogy tied az erő, bátorság, az ész,
Hogy a jövő magad vagy, és a jövő nem hal meg soha.”
Szilágyi Domokos


2012. június 15-én az Arany János Iskolaközpont három VIII. osztálya búcsúzott tanáraitól és társaitól.
A 74 diák immár hagyományosan, csengőszóra, virág-diadalív alatt kísérte osztályfőnökeit a református templomba.
Az ünnepséget Mikló Ferenc Esperes Úr nyitotta. Szívből kívánta, hogy Isten áldása legyen a diákok útján és döntésükön, hogy jövőjüket építsék megfontoltan és szeretettel.
Mészár Julianna igazgatónő kiemelte a sok aggódást, munkát és reményt, mellyel a pedagógusok végigkísérték az eltelt éveket, és biztatóan mondta, hogy „a mai nap – a végzősök nagy részének – nem a végleges búcsú ideje, hisz az iskolánk visszavárja minden most végző diákját a kilencedik osztályba!”
Török László Polgármester Úr, egy nagycsaládhoz hasonlította az egybegyűlteket, kiknek legféltettebb kincsük a most búcsúzó fiatalok, és bátorításképp a bibliából idézett, “Ha Isten Velünk, ki ellenünk?”
Az ünnepséget Kiss Mária aligazgatónő vezette le.
A VIII. osztályosok búcsúja Krylek Yvett szavalatával kezdődött, aki Ady Endre: Üzenet egykori iskolámba szavait tolmácsolta, ezt követte Borbély Tünde éneke, majd Gricz Alexandra beszéde, majd Criste Henrietta és Tóth Márta zárta, Reményik Sándot: Templom és iskola versével
A VII. osztályok részéről Kenéz Anna és Szathmáry Henrietta búcsúzott.
Az ünnepség fényét emelték a Patócs Csilla tanárnő által tanított énekek, amelyeket a három osztály együtt zengett.
A VIII. A osztályt Sánta Elza Hajnalka osztályfőnöknő díjazta. Ebben az osztályban nagyon sok különdíjnak örvendhettek a diákok. Krylek Yvett, aki az osztály első tanulója, a Mikes Kelemen országos tantárgyverseny első helyezettje, kiváló eredményeket ért el úgy kémia, mind számos fizika versenyen is. A Pro Lyceum Alapítvány kiválósági díját is megszerezte 9,97-es négyévi átlagáért, mellyel a második volt iskolánkban. Traier Balázs a II. illetve Szél Ádám a III. díj mellett, az alapítvány technikai díját is átvehette, Berecki Edmond és Dékány Zoltán társaságában.
A VIII. B osztályt Szél Gyöngyi osztályfőnöknő jutalmazta.  Gricz Alexandra I. díjat nyert, és 9.98-as négyévi átlagával évfolyamelső is lett. A II. tanuló Balogh Brigitta a III. Imre Norbert volt. A magyar olimpián elért eredményéért Török Andrea dicséretet kapott.
A VIII. C osztályt Pajzs Márta tanárnő méltatta. I helyezett Sinka Dóra lett 9,83-as átlaggal, II. Major Zsolt, III. Kádár Réka. Az asztalitenisz megyei versenyen első helyezett lett Tóth Mária Noémi, aki méltón képviselte városunkat az országos megmérettetésen is. Kémiából jó eredménnyel dicsekedhetett Kovács Gyula.
A református egyház, a katolikus egyház és az RMDSZ különdíjának iskolánk 14 diákja örvendhetett joggal.
Az iskola zászlaját Abrudán Dániel és Balogh Brigitta adta át a hetedikes Orosz Enikőnek és Kocsis Róbertnek.
Az ünnepség az osztálytermekben ért végett, ahol szép műsorral búcsúzkodtak a diákok osztályfőnöküktől és tanáraiktól, könnyekig meghatva szüleiket és barátaikat.


“Eddig csak álmodtunk, terveztünk még,
Most valóra válhat minden, ami szép.
Az élet tárt karokkal vár,
S, hogy szép lesz-e, csak rajtunk áll.”

Szécsényi István

Fényképekek

Összeállította: Nagy Ildikó, nevelésügyi vezető
Fényképeket készítette: Fenesi Ferencz angoltanár