„… jó szóval oktasd, játszani is engedd…”

Egy nagyon szép hagyománynak tettek eleget a nagyszalontai tanítók, gyerekek és szülők. A szeretet jegyében rendezték meg a közelgő karácsonyi ünnep alkalmából a Családnapokat. Elsőnek az Adventi várakozást tették ünnepibbé a harmadikos tanítók (Lukács Gabriella, Kisvárdai Gabriella, Takó Csilla, Kornya Tünde és Tóth Anita), majd karácsonyi készülődés vette kezdetét az elsős tanítók celebrálásával (B. Balogh Enikő, Kósa Judit, Kenéz Ilona és Szallós Ildikó). Mindkét esemény megszervezésében segítségünkre sietett a református egyház, a Pro Lyceum alapítvány illetve az iskola vezetősége is. Lelkes vendégek tették még emlékezetesebbé ezt a pár órát.
Nagy Ildikó aligazgatónő nyitó beszéde után Fazekas Eszter lelkészasszony elénk varázsolta a Szent Család megható történetét a gyerekek interaktív részvételével: éneket tanított, hangszereket szólaltatott meg ügyes kis csapatával. A furulya, gitár és énekszó elbűvölte a lelkes kis közönséget. Nagy Evelin angoltanárnő bemelegítő gyakorlataival gondoskodott arról, hogy a kicsik és nagyok kellőképp felkészüljenek a vidám játékokra. Szülő-gyerek egyaránt részt vett az ezt követő közösségépítő csapatjátékokban. Diógyűjtéstől, akadálykerülgetésen át, a szaloncukor célba dobásig minden játékban szívesen vettek részt a szülők gyermekeikkel. Jó volt látni, hogy, ha csak pár óra erejéig ugyan, de minden család önfeledten, elfeledve a mindennapos gondokat játszott, szórakozott egymásra figyelve, egymást segítve, tiszta szívvel, gyermeki kíváncsisággal. Fábián Zsuzsanna vallásoktató és Illyés Judit könyvtársnő is besegítettek az ezt követő csendesebb, de annál eredményesebb kézműves foglalkozásokba. A családok együtt készítették el a közös fenyő díszeit, amik fel is kerültek méltó helyükre szívderítő látványt nyújtva az iskola folyosóján.
Reméljük ez a szép hagyomány nem vész ki az iskolából, és még szebbé, meghittebbé tudjuk tenni a családok ünnepnapjait.
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.” G. Bernard Shaw szavaival kívánunk mindenkinek,
Áldott, Békés Ünnepet!

Szallós Ildikó, tanító