Gyújtsuk meg a szeretet lángját a szívekben

November 14.-én került megrendezésre a harmadik osztályos tanulók és tanítói szervezésében az Advent témáját feldolgozó családnap.

Az advent a várakozás, készülődés időszaka, az egymásra odafigyelés, a közös beszélgetések, közös munka öröme. A gyermekek különösen igénylik a szülő odafigyelését, a közös készülődést és beszélgetéseket, az ünnepre való ráhangolódást. Hagyjuk, hogy elmondhassák az őket foglalkoztató kérdéseket, és ezáltal újra érzékelhetjük a család fontosságát, erejét.  A szeretet, a béke, a remény és az odaadás uralkodjon az emberek szívében, ez teszi igazán varázslatossá az ünnepet.
Ennek érdekében iskolánkban, immár hagyománnyá vált, a különböző ünnepek közeledtével megrendezésre kerülő családnap. Ilyenkor lehetőség adódik arra, hogy kimutassuk gyermekeink iránt érzett szeretetünket, támpontokat gyűjtsünk ahhoz, hogy miként segíthetjük őket még eredményesebb fejlődésükben.
Tíz órára megteltek a harmadik osztályos tantermek, ezúttal nemcsak gyerkőcökkel, hanem kíváncsian várakozó hozzátartozóikkal is. Ki-ki a maga termében köszöntötte őket. Ezt követően közös játékok következtek, amiket a hozzátartozók és gyerekek egyaránt élveztek és a legkisebbtől a legidősebbig szivesen eljátszodtak.
Kézműves foglalkozással ért véget a nap. A gyermekek munkáját ezúttal nemcsak tanítóik, hanem egész családjuk segítette. Közösen készíthettek ajándéktárgyakat, képeslapokat, ablakdíszeket, különböző anyagok felhasználásával adventi koszorút, hogy kézzelfogható emlékük is maradjon erről az igazán tartalmas napról.
Szeretnénk köszönetet mondani iskolánk vezetőségének, a Pro Lyceum Alapítványnak, a Református Egyházközségnek, tanulóink családjainak, hogy mint mindig, most is támogatták rendezvényünket és ismét tanúbizonyságot tettek arról, hogy összefogva a leghatékonyabb a nevelői munkánk!
                     

                        A szervezők: Bereczki Magdolna,Ősz Andrea,Pápai Beatrix, Pocsai Krisztina