Gólyaavató ünnepség

2014. okt. 3.-án a X.A. és X.B osztály szervezése által megrendezésre került IX.A matematika-informatika tagozatos diákjainak gólyaavató ünnepsége.  A X.-ek már hetekkel előre nagy készületekbe vágtak, hogy e fontos napon minden a lehető legjobban süljön el.  Változatos játékokkal, feladatokkal, zenékkel készültek, mint pl. karaoke, táncverseny, ügyességi feladatok, s természetesen matematikai és logikai tudásukat is megvillanthatták (kisebb nagyobb sikerrel) a Quiz párbajban. Az avató ünnepség folyamán gondoskodtunk róla, hogy senki ne maradjon se szárazon, se lisztmentesen. Természetesen olyan is megtörtént, hogy 1-1 gólya alul maradt a párbajokban, ilyenkor büntető-cocktailt kellett fogyasszanak melyek a legváltozatosabb módon lettek keverve olajból, ecetből, olajbogyóból, majonézből és egyéb ínycsiklandozó alapanyagokból. A próbák elvégzése után kihirdetésre került az est gólyakirálya és királynője. A pontok alapján ezt a díjat nem más kapta, mint:  Lőrincz Dorottya és Struber Henrik. Meg kell azonban dicsérni minden ifjú gólyát, mivel nagy lelkesedéssel és ügyességgel teljesítettek minden feladatot. Miután a IX.-esek letették a beavatóesküt elkezdődött a jól megérdemelt buli amely gazdagon fel volt szerelve a legjobb zenékkel és fényekkel. Az avatás végeztével a következő hétfőn a gólyáink már igazi felsősként léphették át az iskola kapuját.

Készítette: Jámbor Ágnes. 10. B és Kovács Ádám 10. A

A IX. B gólyaavatójára október 10 én került sor a X. C osztály rendezésében, az iskola klubhelységében.  A gólyák több próbán vettek részt, akarva, akaratlanul, kivétel nélkül mindenki.  A szabályok egyszerűek voltak, aki elrontott egy próbát büntetésben, aki pedig teljesítette azt jutalomban részesült.  A büntetés során, az illető meg kellett igyon egy speciális “Humán Koktél” nevű turmixot, aminek azért nem áruljuk el a receptjét, mert már mi sem emlékszünk mi minden volt benne.  Volt egy kisebb büntető is, ami egy csoki volt, borssal ízesítve.  A jutalom: üdítő vagy valami finom falat volt.
A próbák között volt olyan, amikor két csapatra osztottuk az osztályt és mind a két gólya csapat 15 percet kapott arra, hogy kimenjenek az utcára, és behozzon egy járókelőt, aki elmesél egy viccet. Mind a két csapat talált egy-egy vállalkozó férfit, így az nyert, akinek a jobb viccet ítélték.  A “farba lufi” nagy derültséget okozott mindenkiben. Újra két csapatra osztottuk a gólyákat, mindenki nadrágjának a hátsó részére kötöttünk egy felfujt lufit, amit rajtszóra egy-egy társuk kellett kipukkasszon. A félreérthető mozdulatok sokaknál nevetőgörcsöket okoztak. Sok más próba is volt, melyek során a gólyák erős pistásak, csoki krémesek, tojásosak lettek. 
A rendezvény végén Bálkirálynőt és Bálkirályt választottunk az elért eredmények alapján.

Szegi Krisztián, 10 C

A kereskedelmi és építészeti osztályok a gólyaavatót 2014. október 10-én rendezték meg a IX.C és IX.D osztály számára.
Számos érdekes feladatot találtunk ki a kilencedikesek számára. Véleményünk szerint egészen jól sikerült, a kilencedikesek igen elégedettek voltak. Nem csak a diákok számára találtunk ki próbákat, hanem a kedves tanárok számára is. Az osztályfőnököket egy limbó versennyel leptük meg.  Ez váratlanuk érte őket, de mindegyikük szívesen vett részt benne. végül Szakaszló József tanár úr nyert. A gólyaavatót egy fergeteges bulival zártuk.

Haidu Diána és Olas Róbert 10. D kereskedelem osztály