Gólyaavató

Péntek délután zsúfolásig megtelt a a Zilahy Lajos Művelődési Ház, hiszen az Arany János Elméleti Líceum 10. matematika-informatika osztályának diákjai gólyaavatót szerveztek a 9.A. és 9.B. osztályok tanulóinak. 
Már az érkezés pillanata megpecsételte a jó hangulatot, ugyanis minden „kis gólya” arcát kifestettük, majd cicafüleket kaptak, melyeket egész este hordaniuk kellett. A feladatok sorát egy közös tánccal indítottuk, majd a délután folyamán még többször is megmozgattuk a diákokat egy-egy közös koreográfiával. Ezt követően szórakoztatóbbnál szórakoztatóbb feladatok következtek, például: bekötött szemmel való etetés, kvízjáték, lufi borotválás, de nem hagytuk ki a nagy sikerű karaoke-t vagy a zenefelismerő játékokat, sőt, egy mindenkit megmozgató, színdarab előadását sem.
A diákok többnyire nagyon ügyesen teljesítették a feladatokat, jól szórakoztak egymáson és saját magukon is, ám, akinek mégsem sikerült kiállni a próbákat, bizony büntetésben részesült.
Miután mindenki kellőképpen lisztes illetve tejszínhabos lett, következett a „Gólyaeskü” letétele, amelyben a kilencedikes tanulók megfogadták, hogy mindenben a tizedikesek segítségére lesznek, teljesítik utasításaikat, s gondoskodnak a mindennapjaink jobbá tételéről is. Majd, komolyra fordítva a szót, a zsűri kihirdette, hogy melyik két diák nyerte el a gólyakirály és gólyakirálynő címet, akiket a tavalyi nyertesek ajándékoztak meg: Kovács Nikolett (9.B.) és Kovács Richárd (9.A.). Mégegyszer gratulálunk a legjobban teljesítő gólyáknak!
Végül, az elmaradhatatlan gólyabál koronázta meg az estét, ahol már nem a feladatok teljesítése, hanem a szórakozás került előtérbe.
Ezúton is szeretnénk megköszönni Török László polgármester úrnak, hogy támogatott minket, hiszen az ő segítsége nélkül nem kerekedhetett volna ilyen jó hangulat.

Bagi Nóra, X. A