Gólyaavató ünnepség


2017 október 26-án megrendezésre került a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum X. A osztálya által jól megszervezett gólyaavató ünnepség a IX. A matematika- informatika tagozatos diákjainak.

Mi, a X.-ek már hetekkel előtte nagy készülődésben voltunk. Mindent a legapróbb részletig megszerveztünk. Mikor a IX.-ek megérkeztek nagy szeretettel fogadtuk őket egy csibés sapkával, s a fiúk jobbnál jobb italaikkal, amik minden elképzelhető finomságot tartalmaztak: majonéz, uborkalé, eszencek, aromák, egy kis ételszínezékkel megbolondítva, hogy jól is nézzenek ki. A ,,kis gólyák” első bemelegítő feladata egy tánc volt, amiben az egész osztály részt vett. Ezután következtek a szórakoztatóbbnál szórakoztatóbb feladatok, amiket pontozott, és persze nagyon élvezett a zsűri. Minden gólya sok játékban vehetett részt: talicskák lehettek, akiknek ki kelett keresni a tejszínhabból a kekszet, lufival a hasuk között keringőzhettek, zsíros hagymás kenyeret ehettek, leteszteltük altalános műveltségüket és persze matematikai tudásukat egy kvízjáték során és részük lehetett a már hagyományosnak tekinthető zenés játékokban, a bekötött szemmel való etetésben, illetve a nyelvtörőkben. Aki nem teljesített kellő képpen jól a feladatok során, az minden egyes alkalommal megkóstolhatta a fiúk italait. Miután sikeresen lefárasztottuk a IX.-et, következett az est legfontosabb része, a Gólya-eskü. Mindenki hűségesen megfogadta, hogy segíti és tiszteli a X. A osztály diákjait. A fél lábon elmondott „komoly” eskü alatt a zsűri meghozta a döntését: így a 2017-es gólyaavató királynője Szemes Zsófia lett, gólyakirálya pedig: Kovács Kristóf.

A díjak kiosztása után következett a jól megérdemelt buli, ahol már nem a játékok teljesítése volt a feladat, hanem a szórakozás. Péntek reggel minden IX.-es büszkén és felavatva lépte át az iskola kapuit.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki segített, támogatott bennünket, feláldozta a csütörtök délutánját és velünk szórakozott ezen a fontos napon.

Nemes Bernadett, X. A