Költészet napja

2015. április 10-én a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum diákjai a költészet napja alkalmából irodalmi összeállítással tisztelegtek József Attila, a tragikus sorsú költő emléke és a magyar líra előtt a város művelődési házában.
          Az összeállítás három részből állt. Az első részben József Attila költői munkásságára emlékeztek a diákok versszavalatokkal illetve megzenésített versek előadásával. A nézőtéren uralkodó döbbenetes csend bizonyította, hogy a vers még ma is megszólít bennünket.
A szerkesztett műsorban nyolcadikos diákok vettek részt kiegészülve két középiskolás tanulóval, akik az élő zenei kíséretet biztosították az elhangzott versekhez. „Aláfestésül” a költőről, családjáról, szerelmeiről vetített képek segítették a hallgatóságot az átélésbe.
A második részben Lázár Ervin A Négyszögletű Kerek Erdő című  meseregényének egyik fejezetét mutatták be ötödikes tanulók dramatizált formában.
Zárásképpen láthatta a közönség azt a jelenetet, amellyel az Arany János Elméleti Líceum diákcsapata az idén is dobogós helyezést nyert el a Nyüstölő néprajzi vetélkedőn.

Doszlop Andrea, magyartanárnő