Sport győzelmek

Iskolánk diákjai az első szemeszterben számos sportversenyen vettek részt. A rangos megmérettetéseken, büszkén mondhatjuk: nem vallottunk szégyent.
Az atlétikai versenyekre Dani Zsolt tornatanár kísérte a diákokat.
2014. október 3-án Belényes városa rendezett megyei szintű triatlon versenyt.
Az I. - II. osztályosok kategóriájában 60 résztvevő volt. Az eredményeket összesítés alapján határozták meg. A diákoknak minden versenyszámban: 30 m síkfutás, helyből távolugrás, 300 m futás, jól kellett szerepelni, ahhoz hogy dobogóra kerüljenek:
A küzdelem végén a A II. B-s diákok szép eredményeknek örvendhettek: Szilagyi Dávid I. hely, Ladányi Trisztán Attila  II. hely, Simon Maja IV. hely, Szőci Ivett VI. hely.
A III. – IV. osztályosok kategóriájában 30 kisdiák mérte össze erejét a 30 m síkfutás, helyből távolugrás és 600 m futás próbákon. Varga Józsefnek (IV. D) a III. helyet sikerült megszereznie.
Felkészítő tanár Dani Zsolt volt.

2014. október 24-én újra Belényesbe szervezték a megyei Cross versenyt.
35 I.-II. osztályos fiú vett részt a versenyen. A parkban, csúszós pályán, esős időben, mostoha körülmények között megrendezett forduló ellenére, Ladányi Trisztán II helyet sikerült kivívjon 400 méteres futásban. Felkeszítő tanára Dani Zsolt

2014. november  22-én  Nagyváradon szervezték meg a megyei Cross versenyt a nagyobb diákoknak.
A VII.-VIII. osztályosokat Andor Irén tanárnő készítette fel. 60 részvevő közül Kósa Tünde Alexandra (VII. C) III. helyezett (1000 m), Szalók Balázs (VIII. C) II. helyezett (1500 m) lett.

Ebben a szemeszterben lezajlottak a sport olimpiai játékok helyi szakaszai, melyek szép győzelmekkel zárultak lehetőséget adva diákjainknak a verseny folytatására, és kitartó munka eredményeként, a megyei fordulókon, jó esetben az országos szakaszokon való részvételre is.
A tetratlon játékokon az V. – VIII. - os lányok I. helyezettek, továbbjutók lettek, a fiúk a II. helyezéssel épp lecsúsztak a továbbjutó pozicióról. A terepfutás Szalók Balázsnak (VIII. C), Kiss Krisztinának (XII. A) és Kiss Róbertnek (XII. B) sikerült a legjobban, ők I. helyezést értek el, Fazekas Dóra (VIII. C) a III. helyért sem szégyenkezhet. Felkeszítő tanár Andor Irén volt. 
Az asztalitenisz hagyományosan sikeres sport lett diákjaink körében: Barabás Rebeka (V. B), Tóth Mária (XI. A) és Király Pongrác (IX. C) kiemelkedő teljesítménnyel vívta ki a győzelmet, reméljük ebben a tanévben is hírét viszik iskolánknak és városunknak, az országos megmérettetéseken.
Mindannyian büszkék vagyunk kitartó szorgalmas diákokjainkra, akik bizonyították, hogy a kemény edzések mellett az iskolai követelményeknek is maradéktalanul eleget tudnak tenni.

Nagy Ildikó, aligazgatónő