Az Arany János Iskolaközpontot működésének első évében számos hazai és külfödi iskola választotta testvérévé vagy kötött vele partnerségi protokollt. Elmondhatjuk, hogy ebből a szempontból is sikeres volt ez az első működési év.
Testvériskoláink főleg külföldön születtek: Magyarországon és a Vajdasági Zentán.
Magyarországi testvéreink a következőek:

 1. a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégium
 2. a túrkevei Óvodai Igazgatóság és Bölcsőde
 3. a túrkevei Kaszap Nagy István Református Általános Iskola és Óvoda
 4. a túrkevei Petőfi Sándor Általános Iskola
 5. a túrkevei Egressy Béni Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
 6. a túrkevei Ványai Ambrus Gimnázium, Informatikai és Közlekedésgépészeti Szakközépiskola
 7. a gyulai (Magyarország) Göndöcs Benedek Általános Iskola

A zentai Bólyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiummal kapcsolatunk már három éves múltra tekint vissza, és ezen hosszú távú kapcsolat mintegy megkoronázásaként idéntől a testvériskolánkká is vált a híres vajdasági tehetséggondozó központ.

A Határtalanul című magyarországi pályázaton belül számos magyarországi iskola diákja és tanára látogatta meg iskolánkat. Köztük emelnénk ki a Derecskei, a Hajdúböszörményi, a Túrkevei, a Csepeli, a Debreceni stb. iskolákat.

Nagyon sok hazánkbeli iskolával kötöttünk partnerségi protokollt különböző pályázatok és rendezvények közös lebonyolítására. Ezek közül emelnénk ki a következőket:
Nagyváradról:

 1. Ady Endre Elméleti Líceum
 2. Szent László Római Katólikus Iskolaközpont
 3. Lórántffy Zsuzsanna Református Gimnázium
 4. Mihai Eminescu Főgimnázium
 5. Emanuil Gojdu Főgimnázium

Belényesből:

 1. Samuil Vulcan Főgimnázium
 2. Ioan Ciordas Technikai Főgimnázium

További iskolák, melyekkel partnerségi protokolt kötöttünk ebben a tanévben: a margittai Horváth János Iskolaközpont, a Tasnádi Ipari Iskolacsoport, a kolozsvári Református Gimnázium, a szatmári Kölcsey Ferenc Gimnázium, a kézdivásárhelyi Református Gimnázium, a Szeghalmi (Magyarország) Péter András Gimnázium és Szigeti Endre Szakképző Iskola, a dévai Téglás Gábor Iskolaközpont, stb.
Örömmel vonjuk le a következtetést, hogy mi igenis elfogadtuk a felénk nyújtott baráti jobbokat és egyidejűleg kerestük is az új kapcsolatot, annak érdekében, hogy minél nyitottabbak legyünk és új, hasznos tapasztalatokat szerezzünk.

                                                                                   Kiss Mária, aligazgató