Ökoklub

În școala noastră, a fost înființat Clubul Eco în anul școlar 2021/2022. Scopul său principal este de a dezvolta și întări un comportament al elevilor conștienți față de mediu. Suntem încrezători că educăm o generație care dorește și va putea acționa, să declanșeze schimbări benefice atât în mediul său imediat cât și la nivel global.

Profesori îndrumători:  Kristófi Aletta, Nagy Olga – în prezent
                                          Aszalós Ágnes

#EcoProvocarea

2024.05.08

Dragi elevi! O nouă ediție a concursului #EcoProvocarea în Luna Curățeniei. Detalii găsiți pe site:

 https://sites.google.com/view/ecoprovocarea2024/f%C5%91oldal 

Vă invităm cu drag să participați!

Let's do it! Ziua mondială a curățeniei

2023.09.15

Gestionarea deșeurilor

2023.09.13-14

Invitată Székely-Farkas Tímea, reprezentantă AVE Bihor

Plantropolis
Insula verde

2022-2023

Liceul Teoretic “Arany János” cultivă grija pentru mediu în programul Plantropolis, ediția a II-a, finanțat de VPK Packaging Salonta și coordonat la nivel local de Fundația Comunitară Oradea.

Proiectul școlii poartă titlul ”Insula verde” și se desfășoară în perioada 5 decembrie 2022- 30 iunie 2023. Beneficiarii proiectului sunt elevii claselor primare din unitatea de învățământ.

În cadrul proiectului va fi amenajată o grădină cu condimente perene a instituției de învățământ. Cei mici și cadrele didactice vor planta răsaduri de lavandă, iarbă de lămâie, oregano, leuștean, mentă, cimbru și altele. Răsadurile vor fi plantate în paturi ridicate, așezate într-o formă de labirint. Se va amenaja și o ladă pentru compostare.

O altă inițiativă în cadrul proiectului constă în realizarea unei stații meteorologice școlare, aproape de grădină, așezată în mijlocul labirintului. Scopul stației meteo este de a familiariza elevii cu aspectele climatice într-un mod practic și distractiv.

Pe partea asfaltată a curții liceului vor fi pictate diferite jocuri educative și distractive, de exemplu:”Moara”, ”Nu te supăra, frate!”, ”Șotron”, ”Twister”, ”Melcul”.

Elevii vor fi coordonați de echipa de proiect formată din: coordonator proiect: dir. prof. Tornai Melinda, prof. Kristófi Aletta și învățătoarele claselor: Kornya Tünde Margareta, Kósa Judit Mária, Tóth Anita, Tóth Éva Andrea, Veres Mónika.

Utilizarea materialelor reciclabile este un aspect deosebit de important pe tot parcursul proiectului, contribuind astfel la promovarea educației ecologice, în comunitate și dezvoltarea spiritului ecologic a viitoarelor generații din Salonta.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100089553739914